GĂINĂ ÎN STIL IRLANDEZ

GĂINĂ ÎN STIL IRLANDEZ

Pentru 6 persoane

Ingrediente:

1 găină (preferabil de casă)
1 kg de cartofi
500 g ciuperci
3 fire de praz
3 cepe mari
20 cepe mici (arpagic)
1 buchet asortat (cimbru, dafin, cozi de pătrunjel și de țelină legate împreună)
1 litru de supă de găină
1 cutie (25 cl) smântână lichidă
Sare
Piper din râșniță

           Mod de preparare

Dezosați în totalitate găina și tăiați-o în bucăți. Tăiați cartofii cuburi, iar prazul și ceapa felii.

Curățați ciupercile și tăiați-le în douà (dacă sunt mici, lăsați-le întregi). Curățați arpagicul.

Puneți într-un vas care merge la cuptor, un strat de carne un strat de legume. Adăugați buchețelul asortat, turnați supa de găină deasupra și acoperiți ermetic cu un capac sau cu staniol.

Încălziți cuptorul la 150°, (termostat 5) și puneți tava la copt pentru aproximativ 1 oră și 30 minute.

Scoateți tava din cuptor, retrageți buchețelul asortat, bucățile de găină, ciupercile și arpagicul. Mixați legumele rămase în tavă ca pentru piure.  Adăugați smântâna și potriviți de sare și piper. Lăsați să fiarbă pe foc mic aproximativ 5 minute.  Vărsați sosul fierbinte peste carne, adăugați ciupercile și arpagicul. Serviți cu orez alb sau cu paste, separat.

 Secretul meu : De multe ori, supa o fac cu 2 cuburi de concentrat de la Maggi și un litru de apă.  Când sunt grăbită, folosesc pulpe de pui dezosate de la Fragedo și scurtez timpul de ținut la cuptor, la o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *