VINETE UMPLUTE
Pentru 4 persoane
Ingrediente
2 vinete
4 roșii
1 ardei galben
1 ardei roșu
4 căței de usturoi
4 linguri cu ulei de măsline
4 ouă întregi
Sare, piper
Mod de preparare
Încingeți cuptorul la 180*C [termostat 6]. Curățați și spălați vinetele. Tăiați-le în două în lungime, păstrând coada. Ungeți fața tăiată cu putin ulei. Puneți-le într-o tavă cu fața în sus și dați-le la cuptor 20-25 minute [în funcție de cuptor].
Tăiați ceapa în cubulețe. Curățați și tăiați cubulețe ardeii. Tăiați roșiile în două, îndepărtați sâmburii, după care tăiați-le în cubulețe.
Când miezul vinetelor s-a copt, scoateți-le din cuptor. Scoateți miezul cu o lingură fără să spargeți coaja. Tăiați-l în cubulețe.
Puneți uleiul într-o cratiță și adăugați ceapa și usturoiul tocat. Căliți-le 2 minute, adăugați ardeiul, roșiile și miezul de vinete. Lăsați pe foc potrivit, până scade toată apa. Potriviți de sare și piper. Repartizați compoziția în cele 4 jumătăți de vinete. Așezați-le într-un vas care merge la cuptor, spargeți câte un ou pe compoziția din vinete și puneți-le la copt, pentru 5 minute. [doar cât să se întărească albușul]. Serviți imediat.
Secretul meu ; fixez capetele vinetelor cu scobitori. Astfel rămân rotunde și frumoase.
Te admir pentru cate idei iti vin!