VINETE UMPLUTE

VINETE UMPLUTE

Pentru 4 persoane

Ingrediente

2 vinete
4 roșii
1 ardei galben
1 ardei roșu
4 căței de usturoi
4 linguri cu ulei de măsline
4 ouă întregi
Sare, piper

Mod de preparare

Încingeți cuptorul la 180*C [termostat 6]. Curățați și spălați vinetele. Tăiați-le în două în lungime, păstrând coada. Ungeți fața tăiată cu putin ulei. Puneți-le într-o tavă cu fața în sus și dați-le la cuptor 20-25 minute [în funcție de cuptor].

Tăiați ceapa în cubulețe. Curățați și tăiați cubulețe ardeii. Tăiați roșiile în două, îndepărtați  sâmburii, după care tăiați-le în cubulețe.

Când miezul vinetelor s-a copt, scoateți-le din cuptor. Scoateți miezul cu o lingură fără să spargeți coaja. Tăiați-l în cubulețe.

Puneți uleiul într-o cratiță și adăugați ceapa  și usturoiul tocat. Căliți-le 2 minute, adăugați ardeiul, roșiile și miezul de vinete. Lăsați pe foc potrivit, până scade toată apa. Potriviți de sare și piper.  Repartizați compoziția în cele 4 jumătăți de vinete. Așezați-le într-un vas care merge la cuptor, spargeți câte un ou pe compoziția din vinete și puneți-le la copt, pentru 5 minute. [doar cât să se întărească albușul]. Serviți imediat.

Secretul meu ; fixez capetele vinetelor cu scobitori. Astfel rămân rotunde și frumoase.

 

One Comment Add yours

  1. Beldoanu Violeta spune:

    Te admir pentru cate idei iti vin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *