TIRAMISU

  TIRAMISU 

Pentru 6-8 pers.

Ingrediente:

  • 30 pișcoturi pentru șampanie
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • 150 g ciocolată
  • 3 gălbenusuri
  • 100 g zahăr
  • 3 foi gelatină
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri cu cacao pudră

    Pentru sirop:

  • 300 ml suc de portocale
  • 1 lingură zahăr
  • 1 lingură rom

          Mod de preparare:

Puneți la înmuiat gelatina într-un castron cu apă rece. Lăsați-o 10 minute apoi stoarceți-o.

Topiți ciocolata, adăugați gelatina, amestecați pentru ca gelatina să se topească în ciocolată. Adăugați cele 3 gălbenușe, unul câte unul, amestecând cu lingura de lemn.  Adăugați zahărul puțin câte puțin.  Amestecul trebuie să aibă consistența unei smântâni. Incorporați mascarpone,  continuând să  amestecați.

Pregătiți o frișcă,  din 250 ml de smântână  și încorporați-o  compoziției.

Intre timp, topiți zahărul în sucul de portocale și adăugați romul.

Acoperiți fundul unei forme dreptunghiulare sau pătrate, cu pișcoturile.  Însiropați-le cu siropul de portocale și acoperiți-le  cu jumătate din crema de ciocolată cu mascarpone.  Adaugați din nou pișcoturi  însiropate în sucul de portocale și turnați cealaltă jumătate de cremă. Puneți cel putin 2 ore la frigider.

Scoateți din formă și presărați cacao pe deasupra.    Serviți rece.

Secretul meu:  Nu însiropez  pișcoturile, decât pe o parte, pentru a nu le înmuia prea tare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *