TIRAMISU
Pentru 6-8 pers.
Ingrediente:
- 30 pișcoturi pentru șampanie
- 200 g mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 150 g ciocolată
- 3 gălbenusuri
- 100 g zahăr
- 3 foi gelatină
- 20 g unt
- 2-3 linguri cu cacao pudră
Pentru sirop:
- 300 ml suc de portocale
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură rom
Mod de preparare:
Puneți la înmuiat gelatina într-un castron cu apă rece. Lăsați-o 10 minute apoi stoarceți-o.
Topiți ciocolata, adăugați gelatina, amestecați pentru ca gelatina să se topească în ciocolată. Adăugați cele 3 gălbenușe, unul câte unul, amestecând cu lingura de lemn. Adăugați zahărul puțin câte puțin. Amestecul trebuie să aibă consistența unei smântâni. Incorporați mascarpone, continuând să amestecați.
Pregătiți o frișcă, din 250 ml de smântână și încorporați-o compoziției.
Intre timp, topiți zahărul în sucul de portocale și adăugați romul.
Acoperiți fundul unei forme dreptunghiulare sau pătrate, cu pișcoturile. Însiropați-le cu siropul de portocale și acoperiți-le cu jumătate din crema de ciocolată cu mascarpone. Adaugați din nou pișcoturi însiropate în sucul de portocale și turnați cealaltă jumătate de cremă. Puneți cel putin 2 ore la frigider.
Scoateți din formă și presărați cacao pe deasupra. Serviți rece.
Secretul meu: Nu însiropez pișcoturile, decât pe o parte, pentru a nu le înmuia prea tare.