TERINĂ CU TREI LEGUME

TERINE CU TREI LEGUME

Pentru 8 – 10 persoane

Ingrediente

500 g morcov
400 g țelină rădăcină
1 kg spanac
30 cl smântână
6 ouă
20 g unt
1 praf de nucșoară
sare, piper

Mod de preparare

Curățați morcovii, țelina rădăcină și spanacul. Fierbeți spanacul în apă cu sare 5 minute, după care scurgeți-l și mărunțiți-l cu un cuțit. Radeți morcovii și fierbeți-i pe foc mic, în apă cu sare 5 minute. Scurgeți-i. Procedați la fel cu țelina. O radeți și o fierbeți aproximativ 15 minute pe foc mic. Scurgeți-o.

Încălziți cuptorul la 210*C [termostat 7]. Ungeți cu unt o terină sau o formă de cake și pregătiți un vas pentru bain-marie [vasul trebuie să fie mai mare decât forma de cake și umplut cu apă până la jumătate].

Bateți 10 cl de smântână cu 3 ouă, ca pentru omletă, și amestecați-le cu spanacul. Adăugați puțină nucșoară, sare și piper.

Separați gălbenușul și albușul de la un ou. Bateți 10 cl de smântână cu gălbenușul și cu un ou întreg. Amestecați cu morcovul. Potriviți de sare și piper. Procedați la fel cu țelina. Bateți albușul cu oul rămas și 10 cl de smântână și amestecați cu țelina. Potriviți de sare și piper.

Umpleți terina, începând cu culoarea care vreți să fie deasupra. Intercalați culorile și puneți forma în bain-marie. Acoperiți cu o foaie de hârtie de copt, unsă cu unt.

Dați la cuptor pentru 10 minute pe 210*C și apoi scădeți temperatura la 180*C [termostat 6], pentru încă 45 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească cel puțin 5 ore, înainte să serviți.

Secretul meu ; pentru a servi terina de legume, pregătesc o vinegretă cu verdețuri.

One Comment Add yours

  1. Beldoanu Violeta spune:

    Super reteta,abia astept sa o incerc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *