QUICHE CU 5 BRÂNZETURI

QUICHE CU 5 BRÂNZETURI

Ingrediente:

Pentru 8-10 persoane

1 foietaj
2 dl lapte
2 dl smântână
4 ouă
150 g bacon cubulețe
60 g cașcaval
100 g mozzarella
50 g roquefort
100 g brânză telemea
50 g capră [sau altă, după preferințe]
5 fire de ceapă verde
1 vârf cuțit cu nucșoară (facultativ)
Sare, piper

Mod de preparare:

Întindeți aluatul și puneți-l într-o formă de 28 cm diametrul, în care o să coaceți quiche-ul. înțepați-l cu furculița. Încălziți cuptorul la 220°C (termostat 7) și puneți tava cu aluatul la copt timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie să fie rumenit, altfel nu se coace.
Tăiați baconul  în bastonașe și rumeniți-l 2 minute pe foc iute, fără grăsime.
Tăiați roquefort-ul în bucățele, iar celelalte brânzeturi, radeți-le și amestecați-le, într-un castron.
Tocați mărunt ceapa verde.
Bateți ouăle ca pentru omletă, adăugați laptele, smântâna, baconul, sarea, piperul, nucșoara și amestecați totul. Scoateți aluatul din cuptor. Întindeți jumătate din brânza rasă peste aluat, iar cealaltă jumătate o amestecați bine cu ouăle bătute. Turnați toată compoziția peste aluat și presărați roquefortul și ceapa verde tăiată.
Puneți în cuptorul încins la 180°C (termostat 6), timp de 30-35 minute în funcție de cuptor, până când compoziția este aurie.
Scoateți quiche-ul din cuptor și lăsați să se răcorească  și serviți-l cald sau rece, acompaniat de o salată.

Secretul meu: De multe ori înlocuiesc mozzarela cu o brânză afumată. Mi se pare că are mai mult gust.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *