PIEPT DE MIEL UMPLUT

PIEPT DE MIEL UMPLUT

(Pentru 6 persoane)

    Ingrediente:

  • 1 piept de miel dezosat
  • 250 g de carne de vițel
  • 70 g bacon
  • 6 ciuperci
  • 100 g unt
  • 100 g miez de pâine
  • 1 ou
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 4 căței de usturoi
  • 6 linguri de ulei
  • sare, piper

    Mod de preparare:

Tocați  carnea de vițel, slăninuța, pâinea , usturoiul, ciupercile și pătrunjelul. Amestecați-le pe toate cu ou și adăugați sare și piper.

Întindeți carnea de miel pe o planșă, puneți umplutura la mijloc și rulați-le împreună astfel încât friptura rulată obținută, să fie bine închisă. Legați totul cu ață de bucătărie, sărați și piperați bine ruloul de friptură obținut. Ungeți friptura cu ulei și puneți-o în cuptorul încălzit în prealabil la 210 °C (termostat 7), timp de 45 de minute. In acest interval de timp, întoarceți friptura de cel putin 3 ori și ungeți-o cu sosul din tavă din când în când.

Opriți cuptorul și mai lăsați friptura sa se ”odihnească” în cuptor, cu ușa deschisă încă 10 minute. Astfel sucurile din friptură se vor repartiza în toată carnea și când tăiem feliile, nu se mai scurg.

Scoateți friptura și puneți-o pe un platou de servit. Aruncați grăsimea din tavă și adăugați 200 ml de apă. Puneți tava pe foc iute și răzuiți cu o lingură de lemn, sucul rămas. Lăsați sosul pe foc, până scade la jumătate. Adăugați untul tăiat cubulețe. Continuați sa amestecați, sărați și piperați dacă este necesar. Serviți sosul alături într-o sosieră.

Secretul meu; pun 1 păhărel cu țuică sau coniac, în umplutură. Asta o face să rămână moale și îi dă o savoare plăcută.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *