PĂSTRĂVUL este un peste originar din America. Este un peste căruia îi plac apele curate și cu temperaturi până la 18° maxim. Este unul dintre peștii cei mai consumați în Europa. Marea majoritate a peștilor provin din crescătorii. Păstrăvii curcubeu “arc en ciel”, pot trai și 10-15 ani și pot atinge până la 8-10 kg. Specimenele mari sunt folosite pentru reproducere.
PĂSTRĂV MEUNIER
(Pentru 6 persoane)
Ingrediente:
- 6 păstrăvi de 250-300 g fiecare
- 150 g de unt
- 60 g de făină
- sucul de la 2 lămâi
- o lingură de pătrunjel tocat
- sare, piper proaspăt râșnit
Mod de preparare:
Spălați peștele și uscați-l cu hârtie absorbantă. Sărați-l, piperați-l, și dați-l prin făină.
Încălziți untul într-o tigaie pe foc mic să nu se înnegrească. Puneți pestele la prăjit 5-6 minute pe fiecare parte. Odată pestele fript, adăugați sucul de lămâie deasupra și lăsați-l pe foc încă 2 minute. Stropiți-l cu untul în care l-ați fript, presărați pătrunjelul tocat și serviți-l imediat. Acompaniați de cartofi la abur.
Secretul meu : Câteodată, las păstrăvii în lapte rece cu sare 30 de min. Îi usuc, îi dau prin boia, sare, piper și făină. Scutur surplusul și îi pun la prăjit.
Frumoasa prezentare, reteta testata a fost delicioasa. Astept si alte retete interesante
Multumesc mult