Întâmpinarea invitaților

ÎNTÂMPINAREA INVITAȚILOR

A “primi” este o manieră de a petrece câteva ore într-o companie plăcută, în jurul unei mese,  a unui bufet, unui ceai, etc.  Când vrem să “primim musafiri” nu putem spune că doar “intenția contează”.  Trebuie să ne asigurăm din capul locului că respectăm anumite reguli și uzante folosite de-a lungul timpului.

Prima grijă a unei gazde este să facă o primire agreabilă, să fie surâzătoare și călduroasă  cu invitații.

Gazda trebuie să-și întâmpine fiecare invitat cu un cuvânt amabil, să se intereseze de starea de sănătate a celor dragi, fără ostentație și de o manieră  destul de rapidă, în timp ce îi conduce spre cei sosiți.

În mod obligatoriu, dacă nu există personal angajat care să se ocupe de sosirea invitaților, Domnul trebuie să deschidă ușa, să-i  primească, iar Doamna trebuie sa-i  fie alături pentru a-l ajuta să îi debaraseze de haine, de flori  sau eventualele cadouri.

Stăpâna casei îi conduce pe noii veniți în salon, pentru a fi  prezentați persoanelor deja sosite. Odată prezentările făcute se poate trece mai departe.

Urmează aperitivul care permite invitaților să facă cunoștință unii cu alții, să înceapă o conversație așteptând ca toată lumea să fie prezentă. Nu trebuie să uitați că aperitivele, nu sunt făcute să vă săturați.  Ele sunt doar preludiul, mesei care va urma.

Prima întâlnire este primul contact între doua persoane. Este de mare importanță să evităm  pe cât posibil, o impresie dezagreabilă.  Aceasta face parte din  educația fiecăruia –  din regulile de  “Savoir-vivre”.

13 Comments Add yours

 1. Virginia Zaharia spune:

  Imi face mare placere sa va citesc blogul, asa cum imi face intotdeauna mare placere sa va intalnesc. Oricat de multe am sti despre bunele maniere, mereu ai ceva in plus de invatat. Felicitari pentru munca depusa, si va voi urmari cu mare interes.

 2. Ciobanu Alina spune:

  Draga Moni,
  Te felicit pentru initiativa pe care ai avut-o de a lansa acest blog, dar si pentru generozitatea de a impartasi cu semenii tai din experienta ta culinara, din modul tau de viata, din rafinamentul si eleganta ta. Sunt de parere ca bunele maniere sunt esentiale intr-o societate dezvoltata, pentru ca aduc o contributie insemnata la formarea noastra ca oameni, la placerea de a trai printre semeni civilizati.De asemenea, retetele prezentate sunt deosebite, iti incanta privirea si cred ca si papilele gustative.
  Alina

 3. Diduta spune:

  Draga Monica, te imbratisez online, cu la fel de multa dragoste.
  Diduta

 4. Monica Anescot spune:

  Multumesc mult ca te-ai uitat. Mi-ai facut o mare placere. Cu drag Monica

 5. Monica Anescot spune:

  Multumesc draga mea, am nevoie de încurajare. Nu stiam cà este atât de dificil.Và îmbràtisez pe toti 3.
  “Citeste si dà mai departe”

 6. Monica Anescot spune:

  Multumesc mult dragilor,
  Cunoscându-và sentimentele vis-a-vis de mine, mà bucur mult cà încà o datà îmi sunteti alàturi.
  Astept comentariile si criticile voastre constructive. Cu drag Monica
  “Cititi si dati mai departe”

 7. Monica Anescot spune:

  “Citeste si dà mai departe”

 8. Valeria spune:

  Felicitari,
  Este foarte frumos si placut ceea ce am vazut; mult bunul gust, rafinament, delicatete si deasemeni un loc de unde putem invata si ,, fura” cate ceva din bucataria franceza.
  Voi urmari acest blog cu interes.

 9. Violeta Beldianu spune:

  Globul este interesant, util si te face sa revii la el de cate ori ai nevoie. Fotografiile sunt frumoase si arata rafinamentul interioarelor tale. Te așteptam cu interes cu alte adăugiri. Cine te cunoaște ,știe ca gustul preparatelor tale este foarte bun.
  Mult succes! Am recomandat deja blocul cunoscuților mei.

 10. Violeta Beldianu spune:

  Blogul este interesant, util si te face sa revii la el de cate ori ai nevoie. Fotografiile sunt frumoase si arata rafinamentul interioarelor tale. Te așteptam cu interes cu alte adăugiri. Cine te cunoaște ,știe ca gustul preparatelor tale este foarte bun.
  Mult succes! Am recomandat deja blocul cunoscuților mei.

 11. Monica Anescot spune:

  Multumesc cà ti-ai luat din pretiosul timp sà citesti putin ce am lucrat în ultima vreme.
  Incerc sa fiu cât mai consecventà. Cu drag

 12. Monica Anescot spune:

  Multumesc Violeta cà ai luat câteva minute din pretiosul tàu timp. Astept comentarii si sugestii constructive.
  Cum scria în ziarul Scânteia, înainte vreme:”Citeste si dà mai departe!!….”

 13. Monica Anescot spune:

  Multumesc Transmite te rog si copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *