GARDEN-PARTY

GARDEN-PARTY-ul, este o recepție formală, organizată în aer liber.

Presupune vară, timp frumos și desigur, o grădină sau o terasă suficient de mare pentru a putea amenaja un bufet pentru cel puțin 20 de invitați. Invitațiile sunt lansate cu două săptămâni înainte prin telefon. Pentru a avea confirmările, trebuie făcută și trimisă o invitație scrisă cu mențiunea în coltul de sus dreapta PM “pour memoire”(pentru a vă aminti). Aceasta poate fi făcută cu o carte de vizită, sau cu o invitație cartonată pre-imprimată,  pentru a reaminti data, ziua, ora, ținuta și locul petrecerii. La ora actuală sunt admise și invitațiile făcute pe internet.

Nu trebuie să uitați că weekend-urile de vară sunt limitate, iar persoanele pe care doriți să le invitați pot să aibă deja altceva în program.

Dacă aveți mulți invitați, trebuie să vă gândiți la faptul că dacă se deplasează cu mașina trebuie să prevedeți locuri de parcare. Când faceți invitațiile nu uitați să precizați clar dacă copiii sunt invitați și ei. La sosire puteți să le puneți la dispoziție o cameră cu cheie, unde fiecare își poate lăsa vestiarul și eventualele bagaje. Indicați-le sala de baie și toaleta. Dacă vă aduc cadouri, deschideți-le în fața lor și mulțumiți-le călduros. Conduceți-i apoi spre terasa sau grădina unde ați stabilit să aibă loc recepția. Faceți prezentările, dacă este cazul și oferiți-le aperitive.

De îndată ce s-au reunit toți musafirii, îi invitați să se servească singuri la bufetul deja aranjat.

Pentru organizare, aveți nevoie de mese și scaune suficiente, pentru ca toți cei care vor să se așeze să o poată face. Nu trebuie uitate nici locurile la umbră, deci prevedeți corturi sau umbrele de soare. Mesele pot fi acoperite cu fețe de masă din bumbac alb sau în culori vesele, asortate. Nu uitați șervetele asortate și buchete de flori pe mese.

Pe o latură a terasei sau grădinii trebuie amenajat bufetul, cât mai aproape de bucătărie. Pe o masă, dispuneți farfuriile, tacâmurile și paharele în număr suficient de mare pentru a acoperi și depăși numărul tuturor invitaților. Prevedeți suficiente șervețele de hârtie, asortate culorilor fețelor de masă.

În ceea ce privește băuturile, trebuie să prevedeți suficientă gheață, apă plată, apă gazoasă, sucuri de fructe, alcooluri diverse, vin și eventual șampanie. Este preferabil ca acestea să fie aranjate cât mai aproape de bufet. Nu uitați desfăcătoarele de vin și recipiente în care pot fi puși sâmburii de măsline sau diverse resturi.

Dacă recepția are loc seara, nu trebuie uitată iluminarea grădinii sau a terasei. Gândiți-vă la spoturi suspendate sau care pot fi plasate în diverse locuri alese cu grijă pentru a nu jena invitații. Aveți nevoie de lumânări care să nu se stingă la prima adiere de vânt, lămpi sau torțe împotriva țânțarilor, etc.

În legătură cu meniul, puteți să pregătiți diverse sandvișuri, care nu au nevoie de tacâmuri și desigur salate asortate, sosuri pentru salate,  mezeluri diverse, pitze, pește și carne rece, etc. Prevedeți câteva brânzeturi, fructe și prăjituri variate. Dacă vreți să serviți înghețate și sorbet nu le aduceți la masă decât în ultimul moment, să nu se dezghețe. Nu uitați că mulți invitați o să vă ceară ceai sau cafea și deci trebuie să fie pregătite și la îndemână.

Dacă aveți personal care să vă ajute, este foarte elegant să pregătiți și un bufet cald.

Invitații se servesc singuri, înainte de a se așeza la mese. Ambianța trebuie să fie decontractată și plăcută, muzica nu prea tare și veselia prezentă. Gazda va trece printre mese ca să constate dacă le lipsește ceva convivilor. Bineînțeles, tot gazda trece des pe la bufet, să verifice dacă este plin în permanentă și dacă platourile goale sunt înlocuite sau debarasate. Este foarte elegant să vă gândiți și la confortul invitaților. Deci puneți perne pe scaunele de grădină. Atunci când organizăm o petrecere afară, trebuie să luăm în considerare factorul “meteo”. Vremea fiind extrem de capricioasă, trebuie să aveți în totdeauna un plan de rezervă. Adică să vă gândiți din timp, la posibilitatea de a muta totul în casă.

Bineînțeles, toate aceste detalii țin și ele de minunatul “Savoir-vivre”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *