TARTÀ DE SOMON SI MERLUCIU

Tartà de somon si merluciu   

       (Pentru 6 persoane)

        Ingrediente:

  • 200 g somon proaspăt
  • 200 g somon afumat
  • 200 g file de merluciu
  • 2 albușuri
  • 50 g icre de Manciuria
  • 200 g smântână
  • 500 g cartofi
  • 50 g brânza de vaca
  • 1 rulou de foietaj
  • 250 gr spanac [facultativ]
  • sare de bucătărie, piper

   Mod de preparare:

Puneți cartofii bine spălați și necurățați la fiert, în apă cu sare. Într-o formă pentru tarta, întindeți foietajul, înțepați-l cu furculița și puneți-l la copt 10 minute, în cuptorul încins la 200° C (termostat 7).

Tăiați fileul de merluciu și tocați-l într-un robot, adaugați albușurile, smântâna, brânza, sarea de bucătărie și piperul. Amestecați bine, totul și omogenizați compoziția.

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de 0,5 cm (cât mai subțiri).

Scoateți foietajul din cuptor și întindeți deasupra, în straturi succesive : un strat de somon proaspăt,  tăiat în felii subțiri, crema de merluciu, un strat de somon afumat și terminați cu stratul de cartofi aranjat frumos în forma de coroana. Pentru a-i aranja, se pleacă de la centru spre margine.

Puneți totul la cuptorul încins la 200° C  timp de 20 de minute.

Secretul meu: pentru a aranja cartofii în coroană, începeți din mijlocul tăvii spre margine. Pentru a da culoare coroanei, fierb câteva foi de spanac, le toc și îmbrac crema de merluciu cu verdeața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.