COASTE DE MIEL CU CIUPERCI DE PĂDURE
Ingrediente:
Pentru 4 persoane
- 12-14 coaste de miel
- 800 gr ciuperci diferite
- 4 cartofi
- 200 gr piept de porc
- 4 linguri cu ulei
- 100 gr unt
- 1 lingură cu pătrunjel și usturoi tocate mărunt
- sare, piper
Mod de preparare:
Curățați ciupercile și puneți-le într-o cratiță cu puțină sare, să se călească pe foc iute până pierd toată apa. Odată apa evaporată retrageți-le de pe foc. Curățați și tăiați cartofii în cuburi de 2/2 cm.
Tăiați pieptul de porc bastonașe și puneți-le în apă fiartă 2 min. Scurgeți-le. Sărați și piperați coastele de miel și ungeți-le cu ulei. Puneți-le într-o tigaie și rumeniți-le pe foc iute. Aruncați grăsimea rezultată.
Încălziți cuptorul 200° C (termo. 7) și puneți carnea într-o tavă cu putin ulei. Lăsați-o să se frigă în cuptor 10 minute, după care o întoarceți. O mai lăsați încă 10 min. pe partea cealaltă.
Între timp puneți ciupercile cu 50 gr de unt într-o cratiță și amestecați cu grijă până se rumenesc frumos. Puneți cartofii cubulețe la fript în celelalte 50 gr de unt și când sunt aproape făcuți, adăugați pieptul de porc (slăninuță).
Amestecați toate elementele garniturii, aranjați costele de miel pe un platou cald și înconjurați-le cu garnitura. Puneți putină apă caldă în tigaia în care ați fript mielul și fierbeți pe foc iute 2 min. Presărați usturoiul și pătrunjelul tocat, puneți sosul într-o sosieră și serviți imediat.
Secretul meu: Fac câte o crestătură între coaste pentru a le putea tăia cu ușurință.