CARPACIO DE SOMON CU CASTRAVETE

CARPACIO DE SOMON CU CASTRAVETE

Ingrediente:

Pentru 4-6 persoane

  • 600 g file de somon proaspăt
  • 2 castraveți
  • 1 dovlecel fraged
  • 1 ardei roșu
  • 15 cl ulei de măsline
  • 1 lingură cu piper boabe, roșu
  • 2 lămâi sucul (una verde una galbenă)
  • Sare, piper din râșniță
  • Frunze de coriandru, pătrunjel sau mărar

Mod de preparare:
Puneți somonul în congelator aproximativ 1 oră,  pentru a se întări și a putea fi tăiat în feliuțe cât mai subțiri.
Pregătiți o vinegretă din sucul celor 2 lămâi, cu sarea, uleiul și piperul. Amestecați-le bine până se omogenizează.
Tăiați dovlecelul și ardeiul în cubulețe și adăugați vinegreta.
Curățați castraveții și tăiați-i în rondele cât mai subțiri. Dispuneți rondelele de castravete în centrul farfuriilor.
Aranjați în jurul lor feliile de somon și împărățiți legumele și vinegreta pe deasupra. Striviți câteva boabe de piper roșu și împrăștiați-le peste somonul feliat.  Decorați cu frunze de coriandru, de pătrunjel sau mărar, fără să le mărunțiți și serviți imediat.

Secretul meu:De obicei țin somonul la congelator 3-4 ore și îl feliez cu aparatul de tăiat șunca. Pregătesc întotdeauna farfurii individuale, nu un singur platou.

5 Comments Add yours

  1. Ioana spune:

    Foarte bun

  2. Monica Anescot spune:

    Mà bucur cà l-ai fàcut!

  3. Violeta spune:

    O reteta reusita!

  4. Monica Anescot spune:

    Multumesc, sper sà îmi sugerezi retetele pe care le vrei.

  5. Monica Anescot spune:

    Mà bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *