CARPACIO DE SOMON CU CASTRAVETE
Ingrediente:
Pentru 4-6 persoane
- 600 g file de somon proaspăt
- 2 castraveți
- 1 dovlecel fraged
- 1 ardei roșu
- 15 cl ulei de măsline
- 1 lingură cu piper boabe, roșu
- 2 lămâi sucul (una verde una galbenă)
- Sare, piper din râșniță
- Frunze de coriandru, pătrunjel sau mărar
Mod de preparare:
Puneți somonul în congelator aproximativ 1 oră, pentru a se întări și a putea fi tăiat în feliuțe cât mai subțiri.
Pregătiți o vinegretă din sucul celor 2 lămâi, cu sarea, uleiul și piperul. Amestecați-le bine până se omogenizează.
Tăiați dovlecelul și ardeiul în cubulețe și adăugați vinegreta.
Curățați castraveții și tăiați-i în rondele cât mai subțiri. Dispuneți rondelele de castravete în centrul farfuriilor.
Aranjați în jurul lor feliile de somon și împărățiți legumele și vinegreta pe deasupra. Striviți câteva boabe de piper roșu și împrăștiați-le peste somonul feliat. Decorați cu frunze de coriandru, de pătrunjel sau mărar, fără să le mărunțiți și serviți imediat.
Secretul meu:De obicei țin somonul la congelator 3-4 ore și îl feliez cu aparatul de tăiat șunca. Pregătesc întotdeauna farfurii individuale, nu un singur platou.
Foarte bun
Mà bucur cà l-ai fàcut!
O reteta reusita!
Multumesc, sper sà îmi sugerezi retetele pe care le vrei.
Mà bucur