Aniversarea pentru copii

Dacă Copiilor le place să își sărbătorească aniversările,  este mai ales pentru faptul că ”au crescut” cu un an și au sentimentul că sunt “mai mari”. Sărbătoarea organizată în onoarea lor le dă, timp de o după masă sau de o seară, sentimentul unei importanțe deosebite. Sunt în centrul atenției.

La bucuria copiilor, contribuie atât deschiderea cadourilor așteptate cu nerăbdare, cât și faptul că sunt singurii care suflă lumânărelele de pe tort. Bucuria constă desigur, în invitarea colegilor și prietenilor la o petrecere. Aceasta, trebuie să se desfășoare într-o atmosferă convivială, care permite copilului sa înceapă să învețe primele reguli de comportare în “societate”.

Cum îi spune și numele, acestă recepție este organizată pentru cei mici cu ocazia unei aniversări sau a unei zile onomastice. De obicei copiii “vor”, iar părinții execută.

Bineînțeles că pentru o astfel de ocazie nicio regulă nu se impune. Trebuie doar să fiți atenți, să aveți spațiu necesar jocurilor, dar și vecini înțelegători!

Sărbătoritul, pregătește invitațiile pe gustul lui, desenate de el însuși sau cumpărate gata imprimate.

Desigur, pe invitații, veți preciza ziua, ora de începere a petrecerii, precum și ora de terminare a ei. Părinții invitaților trebuie să știe cu exactitate la ce oră își recuperează copiii și trebuie să respecte acea oră.

Pentru o astfel de recepție trebuie prevăzută o decorație adecvată: baloane colorate, ghirlande de hârtie, pahare, farfurii, șervețele și fețe de masă de unica folosință, vesele, colorate cât mai viu și asortate.

Dacă aveți posibilitatea, puteți angaja un clovn sau animatori de petreceri pentru copii, care o sa vină cu tot materialul necesar.

În ceea ce privește “tratația”, nu trebuie să vă faceți probleme. Pregătiți sandvișuri și foietaje, fursecuri și biscuiți. Puteți comanda pizza, dar asta dacă nu sunt foarte numeroși. Altfel o să vă găsiți în fata unei importante probleme : murdăria. Puneți pe masă câteva castronașe cu bomboane variate și colorate. Nu uitați apa, sucurile și băuturile răcoritoare. Desigur, va trebui să pregătiți un tort și lumânări de aniversare.

Trebuie să aveți pregătit un aparat de fotografiat și eventual unul de filmat pentru a imortaliza evenimentul, chiar dacă la ora actuală este folosit mai mult telefonul.

Când părinții vin să-și recupereze copiii, în mod obișnuit, le propuneți un aperitiv. Aperitivul pentru adulți trebuie prevăzut, chiar dacă mulți părinți nu pot să rămână. La petrecerea pentru copii, este preferabil să fie cel puțin doi adulți care să supravegheze în permanență ce se întâmplă.

În situația în care un mic ”incident” survine, o singură persoană nu poate să supravegheze tot.

In nici un caz nu trebuiesc uitate invitațiile pentru nașul și nașa de botez al copilului. Aceștia trebuie să onoreze petrecerea copilului cu prezenta și cu un cadou, de multe ori foarte așteptat de către copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *