SUPĂ DE CEAPĂ

SUPĂ DE CEAPĂ

Pentru 6 persoane

Ingrediente :

1,500 kg ceapă

2 linguri cu făină

2 litri de supă de vacă sau de pasăre [foarte concentrată]

1 pahar cu vin alb [facultativ]

6 felii mari de pâine neagră, prăjite

6 linguri cu ulei

150 g cașcaval ras

sare, piper

Mod de preparare

Curățați ceapa și tăiați-o în lamele  subțiri. Presărați făina peste ceapă și amestecați bine.

Pregătiți supa de pasăre sau vacă cu 3-4 cuburi de supă Knorr sau Maggi, pentru un litru de apă. Trebuie să fie foarte concentrată.

Turnați uleiul într-o oală și puneți ceapa să se călească 4-5 minute, până devine sticloasă [translucidă]. Sărați, piperați și adăugați vinul. Amestecați până la absorbția completă a vinului.  Adăugați supa concentrată de vacă sau pasăre peste ceapă. Lăsați să fiarbă pe foc mic aproximativ 30 de minute.

Turnați supa în 6 boluri individuale, care pot să fie puse la cuptor. Acoperiți bolurile cu feliile de pâine prăjită [crutoane] și presărați cașcavalul ras deasupra. Puneți bolurile sub grătarul cuptorului pentru 3-4 minute. Serviți imediat.

Secretul meu; Pregătesc supă foarte concentrată din oase de vacă sau din tacâmuri de pui și o păstrez în congelator în borcane sau pungi pentru gheață. Astfel am în permanență baza de supă.

2 Comments Add yours

  1. lili spune:

    Dupa ce am mancat in Franta celebra lor Supa de ceapa, am incercat si eu s-o fac!
    NU am reusit-o, daca nu-ti iese NU e buna de nimic.
    Mie nu mi-a iesit, probabil ca zeama de supa nu a fost foarte concentrata… altfel e foarte buna, in Franta!!

  2. Monica spune:

    Bună ziua. In primul rând îmi cer scuze pentru răspunsul foarte tardiv. Efectiv, ‘Supa de ceapă’ nu poate fi bună, dacă baza nu este concentrată.
    Sfatul meu este să pregătiți supa de vacă sau pasăre pe gustul dumneavoastră. Dar în toate cazurile, baza să fie foarte concentrată. Sunt convinsă că o să regăsiti gustul de la Paris, sau chiar mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *