SUPĂ CREMĂ DE DOVLEAC ȘI ALTE LEGUME
Pentru 6 persoane
Ingrediente :
1 kg de dovleac (mare portocaliu)
4 morcovi
2 dovlecei (Zuccini) cu coajă
2 cepe mari
3 cartofi
4 căței de usturoi
4 cuburi pentru supă Maggi sau Knorr
4 linguri ulei de măsline
20 cl de smântână
1 praf de nucșoară măcinată
Sare, piper, șofran
Mod de preparare
Curățați dovleacul de coajă și tăiați-l în cubulețe. Tăiați ceapa, morcovii, dovleceii și cartofii în cubulețe. Puneți uleiul într-o cratiță și adăugați usturoiul mărunțit. Căliți usturoiul 2 minute și adăugați cubulețele de dovleac. Lăsați să se coloreze putin și adăugați toate celelalte legume tăiate, cuburile de supă și acoperiți cu apă. Țineți pe foc mediu până când toate legumele sunt foarte moi (aproximativ 35 minute într-o oală normală, acoperită). Dacă aveți o oală sub presiune, 15 minute cu butonul pe poziția legume. Adăugați nucșoara, șofranul și potriviți de sare și piper. Lăsați să mai fiarbă 5 minute. Pasați foarte fin legumele cu un Blender. Adăugați smântâna și amestecați bine. Serviți cu crutoane de pâine sau cu brânză rasă.
Secretul meu : Pentru a face crema cât mai fină, o trec printr-o strecurătoare și o servesc cu feliuțe de bacon prăjit.