PULPĂ DE MIEL ȚĂRĂNEASCĂ

PULPĂ DE MIEL ȚĂRĂNEASCĂ

Ingrediente:

Pentru 8-10 persoane

  • 1 pulpă de miel de 2,5 kg
  • 200 g slăninuță tăiată dreptunghiuri
  • 5 cepe
  • 1 kg cartofi
  • 1 căpățână de usturoi
  • 100 g unt
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Curățați usturoiul, tăiați 4 căței în două și împănați carnea cu ei și cu bucățele de slăninuță. Păstrați restul de usturoi cu coajă. Păstrați și restul de slăninuță.
Sărați și piperați carnea. Ungeți-o cu 50 g de unt și puneți-o la fript 15 minute pe foc mare, (210 °C, termostat 7). Întoarceți-o și puneți-o și pe partea cealaltă 15 minute. Ungeți-o cu sos de 2-3 ori în acest interval.

Între timp curățați cartofii și tăiați-i în rondele fine.
Curățați  și tăiați ceapa felii (peștișori) .
După 30 de minute, scoateți carnea din cuptor și puneți în locul ei ceapa și cartofii.  Amestecați-le cu sosul din tava. Sărați și piperați. Așezați pulpa de miel deasupra și ungeți-o cu restul de unt. Micșorați căldura la cuptor la 180º (termostat 6) și introduceți din nou tava la cuptor, 30 minute. Ungeți carnea de mai multe ori cu sosul din tavă.
Scoateți carnea din tavă pe o farfurie, sau un vas Iena, acoperiți-o cu staniol și țineți-o  la temperatura ambiantă 10 minute. Verificați dacă cartofii și ceapa sunt prăjiți. Dacă nu mai lăsați-i în cuptor câteva minute. Decupați carnea numai după ce s-a odihnit. Dacă tăiați imediat, sucul conținut în pulpă se scurge, iar carnea își pierde culoarea și moliciunea (se usucă). Serviți cu garnitura din tavă alături, iar sosul separat. Carnea de miel (oaie) fiind o carne grasă, este preferabil ca farfuriile să fie calde. Puse în cuptor 5 minute.

Secretul meu : Când împănez pulpa de miel, nu înțep carnea. Fac usturoiul și slăninuța să alunece între stratul de grăsime și carne. Dacă faceți găuri în carne, se scurg sucurile, iar carnea se “usucă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *