PRĂJITURĂ RULATĂ CU CIOCOLATĂ

        PRĂJITURĂ RULATĂ CU CIOCOLATĂ

(Pentru 8 persoane)

          Ingrediente pentru blatul de ciocolată:

  • 5 ouă
  • 150 g zahăr
  • 50 g cacao pudră
  • 1 linguriță suc de lămâie

          Pentru cremă:

  • 350 g ciocolată neagră
  • 350 ml smântână
  • fructe confiate tăiate cubulețe

    Mod de preparare:

Separați albușurile de gălbenușe și bateți-le spumă cu zahărul. Spuma trebuie să fie tare.  Adăugați gălbenușele  dintr-o data, continuând să amestecați. Adaugați cacao cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn. Amestecați până se omogenizează.

Încălziți cuptorul la 180 °C (termostat 6). Întindeți compoziția pe tava cuptorului,  acoperită cu hârtie de copt. Puneți-o în cuptorul încins timp de 12-15 minute (în funcție de cuptor), după care scoateți blatul și lăsați-l să se răcească.

Puneți smântâna la fiert și radeți ciocolata deasupra.  Amestecați până se topește toată ciocolata și lăsați sa se răcească.

Turnați peste blat  ¾  din această compoziție. Adăugați deasupra cubulețele de fructe confiate (caise, cireșe, curmale, etc.) și rulați blatul. Pentru aceasta îl așezați pe un șervet de bucătărie umed și îl învârtiți cu ajutorul șervetului. Puneți prăjitura rulată la frigider pentru 30 de minute.

Cu restul de compoziție acoperiți toată rulada, iar cu dinții unei furculițe încercați sa-i dați aspectul unui trunchi de copac. Decorați cu fructe confiate tăiate feliuțe.

Secretul meu: De multe ori folosesc ciocolată albă pentru cremă și neagră pentru decor. Uneori pun nucă spartă [nu măcinată], alune felii sau migdale, în locul fructelor confiate. Se poate pune și rahat de toate culorile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *