PĂSTRĂV MEUNIER

PĂSTRĂVUL este un peste originar din America.  Este un peste căruia îi plac apele curate și cu temperaturi până la 18° maxim.  Este unul dintre peștii cei mai consumați în Europa.  Marea majoritate a peștilor provin din crescătorii. Păstrăvii curcubeu „arc en ciel”, pot trai și  10-15 ani și pot atinge până la 8-10 kg.  Specimenele mari sunt folosite pentru reproducere.

PĂSTRĂV MEUNIER

(Pentru 6 persoane)

    Ingrediente:

  • 6 păstrăvi de 250-300 g fiecare
  • 150 g de unt
  • 60 g de făină
  • sucul de la 2 lămâi
  • o lingură de pătrunjel tocat
  • sare, piper proaspăt râșnit

    Mod de preparare:

  Spălați peștele și uscați-l cu hârtie absorbantă. Sărați-l, piperați-l, și dați-l prin făină.

Încălziți untul într-o tigaie pe foc mic să nu se înnegrească.  Puneți pestele la prăjit 5-6 minute pe fiecare parte.  Odată pestele fript,  adăugați sucul de lămâie deasupra și lăsați-l pe foc încă 2 minute.  Stropiți-l cu untul în care l-ați fript, presărați pătrunjelul tocat și serviți-l imediat. Acompaniați de cartofi la abur.

Secretul meu :  Câteodată, las păstrăvii în lapte rece cu sare 30 de min. Îi usuc, îi dau prin boia, sare, piper și făină. Scutur surplusul și îi pun la prăjit.

2 Comments Add yours

  1. Cimpean Sanda spune:

    Frumoasa prezentare, reteta testata a fost delicioasa. Astept si alte retete interesante

  2. Monica Anescot spune:

    Multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *