OUĂ SURPRIZĂ
(Pentru 6 persoane)
Ingrediente:
- 6 ouă proaspete
- 7 lingurițe de caviar (de icre roșii, icre de știucă sau creveți mărunțiți)
- Piper din râșnița
Mod de preparare:
Fierbeți ouăle 3 minute în apă. Stingeți focul și mai lăsați-le încă 3 minute în apa în care au fiert.
Tăiați partea de sus a cochiliei cu o foarfecă, după care cu o linguriță, scoateți gălbenușele. Ele trebuie să fie moi. Puneți-le într-un castronaș.
Scoateți și albușurile cu grijă, să nu spargeți coaja și puneți-le pe o farfurie. Când s-au răcit, striviți albușurile cu o furculiță și amestecați cu gălbenușele.
Adăugați ouălor 6 lingurițe de caviar, de icre roșii, icre de știucă sau creveți mici de cocktail. Piperați cu piper din râșniță și potriviți de sare, dacă este necesar.
Umpleți cojile goale cu acest amestec, iar deasupra presărați câteva boabe de caviar, de icre roșii, de icre de știucă sau de creveți.