Friptură de porc cu salvie
Pentru 6 persoane
Ingrediente:
- 1,6 kg antricot de porc dezosat
- 16 felii bacon
- 1 buchet salvie
- 1 kg fasole verde
- 100 g migdale feliate
- 120 g unt
- 1 lămâie
- sare și piper din râșniță
Mod de preparare:
Rumeniți rapid 8 felii de bacon într-o tigaie, fără să le uscați.
Împănați friptura cu bucățele de bacon și frunze de salvie la intervale regulate și cât mai adânc. Badijonați friptura cu 50 gr unt si piperați-o bine cu piper din râșniță. Puneți-o la cuptor 180° C (thermostat 6) timp de 1 oră și 45 de minute. Stropiți-o din când în când cu sucul din tavă. Dacă sucul scade prea mult, adăugați puțină apă caldă.
Scoateți antricotul din cuptor și înveliți-l în hârtie aluminium.
Degresați sosul din tavă și adăugați în tavă zeama de lămâie cu 5 linguri cu apă. Puneți la fiert 2 minute, răzuind tava cu o lingură de lemn pentru a dizolva sucul fripturii. Rectificați sarea și piperul.
Între timp, tăiați celelalte 8 felii de bacon, pe jumătate în lungime, curățați fasolea verde și pregătiți-o în pachețele de 8-10 fire fiecare. Înveliți-le cu feliile de bacon. Fixați-le cu o scobitoare.
Puneți-le la fiert într-o cratiță una lângă alta cu o lingură cu ulei și 4-5 linguri cu apă.
Acoperiți și lăsați să fiarbă pe foc mediu 10 minute, întorcându-le din când în când.
Rumeniți puțin migdalele într-o tigaie.
Puneți untul și “pachetele” cu fasole 3 minute pe foc rapid. Adăugați migdalele rumenite și serviți alături de friptura de porc tăiată felii.
Secretul meu: În cazul în care carnea este prea grasă o pun la fiert în apă cu puțină sare, timp de 15 minute. O scot, o las să se scurgă pe un grătar, după care o prepar exact cum spuneam mai sus. De multe ori folosesc vârfuri de sparanghel verde, în loc de fasole verde.
…foarte apetisanta, cand e gata vin si eu la o portie !!!!!!!!!!!
…apetisanta friptura, astept pana e gata, vin si eu la o portie !!!!!
Dacà vrei, poti sà pràjesti câteva frunze de salvie în ulei si sà faci decor pe fiecare felie