FOIETAJ CU TELEMEA ȘI SPANAC
Pentru 6-8 persoane
Ingrediente
200 g brânză telemea
100 g brânză rasă
800 g spanac
3 ouă + 1 gălbenuș
2 cepe
1 lingură cu ulei
sare, piper
2 rulouri de foietaj [tip Bella. Foietajul îl găsiți la raionul cu produse congelate din supermarketuri]
Mod de preparare
Pregătiți umplutura. Curățați spanacul și puneți-l la fiert în apă cu sare. Lăsați-l să fiarbă pe foc mic 10 minute. Scurgeți-l cât mai bine. Curățați și tocați ceapa.
Puneți uleiul la încins, adăugați ceapa și căliți-o 2 minute după care adăugați spanacul. Lăsați-l pe foc până se evaporă apa.
Într-un castron, amestecați brânza telemea, brânza rasă, spanacul și ouăle întregi. Potriviți de sare și piper și puneți la rece cel putin 1 oră.
Intre timp, încălziți cuptorul la 180* C [termostat 6]. Pregătiți cele 2 rulouri de foietaj. Scoateți umplutura și puneți o parte pe jumătate din foaie. Rulați foietajul spre interior. Veți obține un rulou , pe care îl închideți la cele două capete. Procedați la fel cu cel de al doilea rulou.
Amestecați gălbenușul cu o lingură cu ulei și ungeți rulourile cu el. Dați la cuptor pentru 45 minute. Dacă vedeți că se rumenește prea tare acoperiți-le cu hârtie.
Secretul meu ; Pentru a ”lega” brânza, adaug 100 gr de brânză Mozzarela.