FOIETAJ CU TELEMEA ȘI SPANAC

FOIETAJ CU TELEMEA ȘI SPANAC

Pentru 6-8 persoane

Ingrediente

200 g brânză telemea
100 g brânză rasă
800 g spanac
3 ouă + 1 gălbenuș
2 cepe
1 lingură cu ulei
sare, piper
2 rulouri de foietaj [tip Bella. Foietajul îl găsiți la raionul cu produse congelate din supermarketuri]

Mod de preparare

Pregătiți umplutura. Curățați spanacul și puneți-l la fiert în apă cu sare. Lăsați-l să fiarbă pe foc mic 10 minute. Scurgeți-l cât mai bine. Curățați și tocați ceapa.

Puneți uleiul la încins, adăugați ceapa și căliți-o 2 minute după care adăugați spanacul. Lăsați-l pe foc până se evaporă apa.

Într-un castron, amestecați brânza telemea, brânza rasă, spanacul și ouăle întregi. Potriviți de sare și piper și puneți la  rece cel putin 1 oră.

Intre timp, încălziți cuptorul la 180* C [termostat 6]. Pregătiți cele 2 rulouri de foietaj. Scoateți umplutura și puneți o parte pe jumătate din foaie. Rulați foietajul spre interior. Veți obține un rulou , pe care îl închideți la cele două capete. Procedați la fel cu cel de al doilea rulou.

Amestecați gălbenușul cu o lingură cu ulei și  ungeți rulourile cu el. Dați la cuptor pentru 45 minute. Dacă vedeți că se rumenește prea tare acoperiți-le cu hârtie.

Secretul meu ;  Pentru a ”lega” brânza, adaug 100 gr de brânză Mozzarela.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *