PIEPT DE CURCAN CROCANT, CU MIGDALE

PIEPT DE CURCAN CROCANT, CU MIGDALE

Pentru 4 persoane

Ingrediente

4 bucăți de  șnițel de curcan de 150 gr  fiecare
20 g migdale feliate
400 g de spanac tânăr
50 g de capere tocate
50 g de castraveciori murați tocați
1 lămâie
1 ou + 1 gălbenuș
1 ceapă mică
1 lingură cu pătrunjel tocat
200 g pâine prăjită tăiată cubulețe [crutoane]
15 cl [un pahar] cu supă de pasăre
100 g unt clarificat
5 linguri cu ulei de măsline
Sare
Piper din râșniță

Pentru vinegretă

3 linguri cu oțet de mere
6 linguri cu ulei neutru (floarea soarelui, rapită, etc.)
1 linguriță cu muștar de Dijon

Mod de preparare

Încălziți într-o crăticioară untul clarificat și adăugați caperele și castraveciorii murați, tăiați cubulețe cât mai mici. Amestecați bine și păstrați la cald.

Sărați și pipărați șnițelele. Bateți gălbenușul cu oul ca pentru omletă. Înmuiați o parte a șnițelului în oul bătut, apoi în crutoanele de pâine. Încingeți uleiul într-o tigaie și colorați șnițelele pe partea cu pâinea, timp de  3-4 minute, apoi întoarceți și prăjiți pe cealaltă parte.

Spălați spanacul. Pregătiți o vinegretă cu muștar, oțetul, sare, piper  și uleiul neutru. Asezonați spanacul cu ceapa mărunțită și vinegreta, și împărțiți în părți egale pe 4 farfurii. Puneți șnițelele prăjite deasupra și împărțiți untul clarificat cu castraveciorii și caperele peste ele și peste spanac.

Stoarceți lămâie deasupra și presărați pătrunjel tocat și migdalele prăjite. Terminați cu puțin piper din râșniță și stropiți cu supa de pasăre.

   Secretul meu : Pregătesc din timp untul clarificat. Pentru asta, topesc untul în bain-marie pentru a separa materia grasă de zer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *