Tartà de somon si merluciu
(Pentru 6 persoane)
Ingrediente:
- 200 g somon proaspăt
- 200 g somon afumat
- 200 g file de merluciu
- 2 albușuri
- 50 g icre de Manciuria
- 200 g smântână
- 500 g cartofi
- 50 g brânza de vaca
- 1 rulou de foietaj
- 250 gr spanac [facultativ]
- sare de bucătărie, piper
Mod de preparare:
Puneți cartofii bine spălați și necurățați la fiert, în apă cu sare. Într-o formă pentru tarta, întindeți foietajul, înțepați-l cu furculița și puneți-l la copt 10 minute, în cuptorul încins la 200° C (termostat 7).
Tăiați fileul de merluciu și tocați-l într-un robot, adaugați albușurile, smântâna, brânza, sarea de bucătărie și piperul. Amestecați bine, totul și omogenizați compoziția.
Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de 0,5 cm (cât mai subțiri).
Scoateți foietajul din cuptor și întindeți deasupra, în straturi succesive : un strat de somon proaspăt, tăiat în felii subțiri, crema de merluciu, un strat de somon afumat și terminați cu stratul de cartofi aranjat frumos în forma de coroana. Pentru a-i aranja, se pleacă de la centru spre margine.
Puneți totul la cuptorul încins la 200° C timp de 20 de minute.
Secretul meu: pentru a aranja cartofii în coroană, începeți din mijlocul tăvii spre margine. Pentru a da culoare coroanei, fierb câteva foi de spanac, le toc și îmbrac crema de merluciu cu verdeața.