TARTÀ DE SOMON SI MERLUCIU

Tartà de somon si merluciu   

       (Pentru 6 persoane)

        Ingrediente:

  • 200 g somon proaspăt
  • 200 g somon afumat
  • 200 g file de merluciu
  • 2 albușuri
  • 50 g icre de Manciuria
  • 200 g smântână
  • 500 g cartofi
  • 50 g brânza de vaca
  • 1 rulou de foietaj
  • 250 gr spanac [facultativ]
  • sare de bucătărie, piper

   Mod de preparare:

Puneți cartofii bine spălați și necurățați la fiert, în apă cu sare. Într-o formă pentru tarta, întindeți foietajul, înțepați-l cu furculița și puneți-l la copt 10 minute, în cuptorul încins la 200° C (termostat 7).

Tăiați fileul de merluciu și tocați-l într-un robot, adaugați albușurile, smântâna, brânza, sarea de bucătărie și piperul. Amestecați bine, totul și omogenizați compoziția.

Curățați cartofii de coajă și tăiați-i în felii de 0,5 cm (cât mai subțiri).

Scoateți foietajul din cuptor și întindeți deasupra, în straturi succesive : un strat de somon proaspăt,  tăiat în felii subțiri, crema de merluciu, un strat de somon afumat și terminați cu stratul de cartofi aranjat frumos în forma de coroana. Pentru a-i aranja, se pleacă de la centru spre margine.

Puneți totul la cuptorul încins la 200° C  timp de 20 de minute.

Secretul meu: pentru a aranja cartofii în coroană, începeți din mijlocul tăvii spre margine. Pentru a da culoare coroanei, fierb câteva foi de spanac, le toc și îmbrac crema de merluciu cu verdeața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *